breaking
Από το Blogger.
✦ ✦ Unlabelled ✦ Νέος Χρόνος, νέοι στόχοι για το σώμα μας: Γιατί οι περισσότεροι αποτυγχάνουν

Share This

 

Κάθε νέος χρόνος φέρνει μαζί του τη χαρά των νέων αρχών, των αγαπημένων μας προσδοκιών και των ανανεωμένων στόχων. Πολλοί από εμάς θέτουν στον εαυτό τους νέους στόχους για την υγεία και τη φυσική κατάσταση, όμως, δυστυχώς, οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν προκλήσεις και συχνά αποτυγχάνουν στο να τους επιτύχουν. Ας εξετάσουμε λοιπόν γιατί αυτό συμβαίνει και πώς μπορούμε να βρούμε επιτυχία στην προσπάθεια μας για έναν υγιή και ενεργητικό τρόπο ζωής.

1. Απροετοίμαστοι Στόχοι: Ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί είναι η θέσπιση αόριστων ή υπερβολικά απαιτητικών στόχων. Αντί να λέμε "θέλω να χάσω βάρος," θα ήταν πιο χρήσιμο να θέσουμε στόχους όπως "θέλω να χάσω 5 κιλά μέχρι τον Μάιο" ή "θέλω να τρέξω 5 χιλιόμετρα χωρίς διακοπή μέχρι τον Ιούνιο." Οι συγκεκριμένοι και ρεαλιστικοί στόχοι είναι πιο εφικτοί και πιο κατανοητοί.

2. Έλλειψη Σχεδίου Δράσης: Πολλοί ξεκινούν με τις καλές προθέσεις αλλά χωρίς ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επίτευξη των στόχων τους. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα που να περιλαμβάνει άσκηση, διατροφή και άλλες υγιεινές συνήθειες. Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο δράσης μπορεί να διευκολύνει την καθημερινή σας ζωή και να σας βοηθήσει να επιμείνετε.

3. Έλλειψη Κινήτρων: Η έλλειψη καθορισμένων κινήτρων μπορεί να οδηγήσει στην αποθάρρυνση και την εγκατάλειψη των στόχων. Ερωτηθείτε γιατί θέλετε να επιτύχετε έναν συγκεκριμένο στόχο. Είναι για την υγεία, την ευεξία, την εμφάνιση ή την ενέργεια; Η κατανόηση των κινήτρων σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ενδιαφέρον και την αφοσίωση.

4. Έλλειψη Υποστήριξης: Η υποστήριξη από φίλους, οικογένεια ή ακόμη και από επαγγελματίες υγείας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μοιραστείτε τους στόχους σας με κάποιον και ζητήστε υποστήριξη. Η συνεχής ενθάρρυνση μπορεί να σας κρατήσει στον σωστό δρόμο.

Συνεπώς, για να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους μας για έναν υγιή τρόπο ζωής, ας είμαστε συγκεκριμένοι, αφοσιωμένοι, καλά οργανωμένοι και πάνω απ' όλα, ας έχουμε κίνητρα που θα μας κρατούν στον δρόμο. Ας καλωσορίσουμε το νέο έτος με φρέσκες, ρεαλιστικές προσδοκίες και με την αποφασιστικότητα να φροντίσουμε για το πολυτιμότερο μας περιουσιακό στοιχείο: την υγεία μας. Ιωάννης Αυγερινός

Ολυμπιάδα Tennis Club
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply