breaking
Από το Blogger.
✦ ✦ Unlabelled ✦ Ποιό είναι το στυλ του παιχνιδιού σου;

Share This

 





Το στυλ παιχνιδιού θα επηρεάσει την επιλογή της ρακέτας σας.
Ποιο είναι το στυλ παιχνιδιού σας; Εδώ περνάμε από διάφορες κατηγορίες.


Ρακέτες για ακρίβεια

Ας υποθέσουμε ότι είσαι ένας παίκτης που του αρέσει να επιτίθεται  με την πρώτη ευκαιρία. Χρειάζεσαι λίγη δύναμη από τη ρακέτα για να κυριεύσεις τον πόντο όμως θέλεις και λίγη ακρίβεια για να πετύχεις μικρότερους στόχους. Σκέψου τον Φέντερερ. Αυτή η κατηγορία ρακετών περιλαμβάνει τις Wilson Pro Staff, HEAD Prestige, Babolat Pure Strike και Tecnifibre Tfight.

Ρακέτες για έλεγχο

Υποθέτουμε οτι είσαι ένας εγκεφαλικός παίκτης. Σου αρέσει το αμυντικό παιχνίδι, όμως θέλεις να έχεις σωστή κατεύθυνση προκειμένου να μπορείς συχνά να περάσεις από την άμυνα στην επίθεση. Βλέπεις το γήπεδο σαν μια μεγάλη σκακιέρα. Σκέψου τον Τζόκοβιτς. Αυτή η κατηγορία έχει ρακέτες όπως Wilson Blade, HEAD Radical, Tecnifibre TF40, Dunlop CX.

Ρακέτες για spin

Ίσως ο Ράφαελ Ναδάλ να είναι το είδωλό σου και να σου αρέσει να μετακινείς τον αντίπαλο ενώ βρίσκεσαι στην baseline. Θέλεις συνεπώς η περιστροφή της μπάλας να γίνει σύμμαχος σου και γίνει η μεγαλύτερη απειλή για τον αντίπαλο. Αυτή η κατηγορία διαθέτει ρακέτες όπως Babolat Pure Aero, Wilson Shift, HEAD Extreme, Dunlop SX και Yonex VCORE.

Ρακέτες για δύναμη

Έχεις ένα πιο επιθετικογενές παιχνίδι. Θέλεις σταθερό βάθος,  που θα κάνει τον αντίπαλο σου είτε να οπισθοχωρήσει αρκετά στο κορτ είτε να αναγκαστει να μπλοκάρει. Σε αυτή την κατηγορία, βρίσκουμε ρακέτες όπως Babolat Pure Drive, Wilson Ultra, Yonex Ezone και HEAD Instinct.

Τέλος άν έχεις ιστορικό τραυματισμών στο χέρι, όπως tennis elbow ή έναν ευαίσθητο καρπό/ ώμο, θα πρέπει να σκεφτείς μια από τις παρακάτω ρακέτες. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε τις Wilson Clash, ProKennex ki black ace, Volkl vCell 1 και Yonex Vcore pro 97

Αν νομίζεις ότι βρίσκεσαι κάπου στη μέση όλων αυτών, ίσως πρέπει να δείς μια ευέλικτη ρακέτα.

Τέλος αν υποθέσουμε ότι παίζεις κυρίως διπλά, τότε ίσως θέλεiς μια ρακέτα προσαρμοσμένη για αυτό το παιχνίδι. 


Ιωάννης Αυγερινός
Προπονητής τένις


Ολυμπιάδα Tennis Club
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply