breaking
Από το Blogger.
✦ ✦ Unlabelled ✦ Πόσες θερμίδες καίει το τένις;

Share This

 









Το παιχνίδι του τένις, όταν παίζεται σε υψηλές ταχύτητες, περιλαμβάνει  σπριντ και άλματα.. Είναι ένα είδος διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης και  ενισχύει τη δύναμη και την αντοχή. Ακόμη και για όσους παίζουν σε χαμηλότερο επίπεδο αποτελεί μια καλή προπόνηση για τον κορμό, το πάνω και το κάτω μέρος του σώματός τους, ενώ βοηθά τον συντονισμό και την οστική πυκνότητα.


Το τακτικό παιχνίδι μπορεί επίσης να ενισχύσει την ταχύτητα, την ευκινησία, την ισορροπία και την ευελιξία. Πέρα από όλα αυτά, το τένις είναι πιθανό να κάψει μεγάλο αριθμό θερμίδων.. Δεν υπάρχει απλή απάντηση στο ερώτημα πόσες θερμίδες θα κάψετε παίζοντας τένις, καθώς πολλά εξαρτώνται από το πώς παίζετε, αλλά θα δούμε μερικές από τις εκδοχές εδώ.

Κατά μέσο όρο, ένας αθλητής του τένις θα καίει περίπου 500 θερμίδες ανά ώρα τένις, αλλά μπορεί να κυμαίνεται από 400 έως 600 ανάλογα με την ένταση και το σωματικό βάρος. Έρευνες έχουν δείξει ότι το τένις είναι ένα από τα καλύτερα αθλήματα για την καύση θερμίδων.

Ομοίως, αν παίζετε ενάντια σε έναν τοίχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλή ενέργεια, αλλά μόνο εάν συνεχίσετε να κινείστε και να χτυπάτε συνεχώς. Ένας επαγγελματίας τενίστας καταναλώνει συνήθως περισσότερη ενέργεια από έναν ερασιτέχνη, λόγω της σκληρής και παρατεταμένης έντασης.

Οι θερμίδες που καίγονται ανά ώρα τένις διαφέρει ανάλογα με τη μορφή του παιχνιδιού που παίζετε και το πόσο σκληρά προσπαθείτε. Όσο περισσότερα σπριντ και άλματα εκτελείτε και όσο πιο σκληρά προσπαθείτε να χτυπήσετε την μπάλα, τόσο περισσότερη ενέργεια θα χρησιμοποιήσετε. 
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το δικό σας βάρος. Ενας σκληρός αγώνας τένις μπορεί να κάψει περισσότερες από 1.600 θερμίδες. Άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ δεν μπαίνουν σε σύγκριση, κυρίως επειδή είναι ομαδικά παιχνίδια και οι παίκτες ξοδεύουν ένα σημαντικό μέρος του παιχνιδιού στον πάγκο, ημίχρονο, time-out.


Το τένις είναι ένα εξαιρετικό άθλημα για την καύση θερμίδων, αν και η πραγματική ενέργεια που χρησιμοποιείται θα εξαρτηθεί από τη διάπλασή σας και τη μορφή του παιχνιδιού που παίζετε.






Ολυμπιάδα Tennis Club
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply