breaking
Από το Blogger.
✦ ✦ Unlabelled ✦ Γιατί οι τενίστες δεν είναι μυώδεις;

Share This

 








Το τένις είναι ένα άθλημα που απαιτεί μεγάλη σωματική και ψυχική αντοχή. Οι παίκτες πρέπει να τρέξουν, να κάνουν άλματα και να χτυπήσουν την μπάλα με ακρίβεια και ταχύτητα. Παρά τις έντονες σωματικές απαιτήσεις του τένις, πολλοί παίκτες δεν είναι ιδιαίτερα μυώδεις. 

 Γιατί όμως αυτό;

Ένας λόγος για αυτό είναι η φύση του ίδιου του αθλήματος. Το τένις είναι ένα άθλημα που απαιτεί μεγάλη καρδιαγγειακή αντοχή, καθώς οι παίκτες κινούνται συνεχώς μέσα στο γήπεδο. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του τένις πρέπει να είναι αδύνατοι και ευκίνητοι, αντί να είναι ογκώδεις και μυώδεις. Για να διατηρήσουν την ταχύτητα και την ευκινησία τους, πρέπει να έχουν χαμηλότερο ποσοστό σωματικού λίπους, το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί εάν έχουν υπερβολική μυϊκή μάζα.

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στην αδύνατη σωματική διάπλαση των παικτών του τένις είναι το πρόγραμμα προπόνησής τους. Οι παίκτες του τένις επικεντρώνονται σε έναν συνδυασμό προπόνησης δύναμης, προπόνησης αντοχής και προπόνησης ειδικών δεξιοτήτων. Μπορεί να κάνουν ασκήσεις όπως προβολές και καθίσματα για να χτίσουν δύναμη και σταθερότητα, αλλά δεν εστιάζουν απαραίτητα στο χτίσιμο μεγάλων μυών. Αντίθετα, δίνουν προτεραιότητα στη λειτουργική δύναμη που τους βοηθά να αποδίδουν καλύτερα στο γήπεδο.

Επιπλέον, οι παίκτες του τένις πρέπει να διατηρούν μια ισορροπία μεταξύ δύναμης και ευκινησίας. Πρέπει να μπορούν να κινούνται γρήγορα και να αλλάζουν κατεύθυνση χωρίς να τραυματίζονται, επομένως δίνουν προτεραιότητα σε ασκήσεις που βελτιώνουν την κινητικότητα και την ευλυγισία τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κάνουν πολλές διατάσεις και γιόγκα, αντί για άρση βαρών.

Τέλος, η γενετική μπορεί επίσης να παίξει ρόλο στο γιατί οι παίκτες του τένις δεν είναι τόσο μυώδεις όσο οι αθλητές άλλων αθλημάτων. Μερικοί άνθρωποι έχουν απλώς προδιάθεση να χτίζουν μυς πιο εύκολα από άλλους. Οι παίκτες του τένις μπορεί να έχουν μια γενετική σύνθεση που τους καθιστά πιο δύσκολο να χτίσουν μεγάλους μύες, ακόμα κι αν το ήθελαν. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το σώμα κάθε αθλητή είναι διαφορετικό και ότι αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο.

Ολυμπιάδα Tennis Club
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply