breaking
Από το Blogger.
✦ ✦ Unlabelled ✦ Εκκίνηση στο US Open

Share This

federer-usopen17_408.jpg








Επεισοδιακή ήταν η πρεμιέρα του Ρότζερ Φέντερερ στο Αμερικανικό Όπεν αφού ο Ελβετός χρειάστηκε 5 σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του εμπνευσμένου Φράνσιτς Τιαφό, στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του κλειστού Arthur Ashe στη Νέα Υόρκη!

Δεν ήθελε και πολύ για μια έκπληξη μεγατόνων, μόλις στη 2η ημέρα των αγώνων στο τελευταίο Major της χρονιάς!

Ο 19χρονος Φράνσις Τιαφό, εμπνευσμένος από το γεγονός ότι αντιμετώπιζε τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών στο μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου, μέσα στην πατρίδα του, κοίταξε στα μάτια το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, Ρότζερ Φέντερερ, πριν λυγίσει σε κρίσιμο σημείο του καθοριστικού σετ!

Στο πρώτο του παιχνίδι με κλειστή την οροφή στο Arthur Ashe, 36χρονος Ελβετός παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του όμως κατάφερε να φύγει νικητής με 4-6, 6-2, 6-1, 1-6, 6-4 επί του Τιαφό και να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο για τον 20o Grand Slam τίτλο της καριέρας του!

Η αναμέτρηση ήταν πολύ γρήγορη και ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες και 37 συναρπαστικά λεπτά κατά τα οποία ο Φέντερερ είχε 56 αβίαστα λάθη έναντι 49 του αντιπάλου του αλλά και 41 winners έναντι 23 του Τιαφό.

Ήταν ερωτηματικό η κατάσταση του Φέντερερ, μετά την απόσυρση από το Σινσινάτι λόγω του προβλήματος στην πλάτη, με το σερβίς του μαέστρου να μην εμπνέει πολύ σιγουριά, παρά τους 17 άσους στο ματς.

nadal-usopen17_408.jpg









Ραφαέλ Ναδάλ πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο σετ απέναντι στον Ντούσαν Λάγιοβιτς αλλά μετά πέταξε για τον δεύτερο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, στο μοναδικό ματς που έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής στη Νέα Υόρκη λόγω της βροχής!

Ενα πολύ προβληματικό πρώτο σετ ανησύχησε αρκετά τους φίλους του Ραφαέλ Ναδάλ που τον έβλεπαν φανερά εκτός ρυθμού και με πολλά λάθη στο παιχνίδι του.

Ωστόσο, αφού ο πολυμήχανος Ισπανός κατάφερε να δραπετεύσει από αυτό με το 1-0, όλα έγιναν απλούστερα και ο Ράφα θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο του Αμερικανικού Όπεν με τά τη νίκη του με 7-6(6), 6-2, 6-2 επί του Σέρβου Ντούσαν Λάγιοβιτς που για ένα σετ ήταν σούπερ αλλά μετά κατέρρευσε.

Ο Τάρο Ντάνιελ με τον Τόμι Πολ είναι τα βατά εμπόδια του θρυλικού τενίστα για τον δεύτερο γύρο αν και θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένος σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με την εμφάνισή του την Τρίτη που είχε αρκετά θέματα.

Αρκετά αβίαστα λάθη, προβλήματα στο σερβίς και αρκετά αμυντική θέση στο κορτ ήταν τα προβλήματα που έβγαλε ο Ισπανός σε ακόμη ένα ματς φέτος σε hard court που κόντρα στον Λάγιοβιτς δεν τιμωρήθηκαν αλλά σε έναν δυνατότερο αντίπαλο είναι πολύ πιθανό να του κοστίσουν.

Ο Ναδάλ ξεκίνησε πολύ άσχημα το ματς και παραλίγο να το πληρώσει.

Βγάζοντας πολύ κακό πρόσωπο στα πρώτα games του αγώνα με πολλά αβίαστα λάθη και χωρίς αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του σε συνδυασμό με το πολύ καλό ξεκίνημα του Λάγιοβιτς, ο Ράφα έμεινε πίσω με 1-3 και μπήκε σε περιπέτειες.

Με την υγρασία εντός γηπέδου στα ύψη και την οροφή κλειστή, οι συνθήκες δεν ήταν καθόλου καλες για τον Ισπανό που έφτασε κοντά στο να υποστεί διπλό break αλλά το απέφυγε.

Ο Σέρβος μπήκε άριστα διαβασμένος στον αγώνα στοχεύοντας το backhand του Ναδάλ και η στρατηγική του ήταν άψογη μέχρι και το 5-3.

Εκεί, το πείσμα του Ναδάλ και κάποια δικά του λάθη έφεραν το 0-40 και το σπάσιμο σερβίς που έβαλε και πάλι τον δύο φορές κάτοχο του τουρνουά και πάλι στην διεκδίκηση του σετ παρά το γεγονός ότι δεν απέδιδε, μεχρι εκείνη την ώρα, καλό επίπεδο τένις.

Τελικά, όλα κρίθηκαν στο tie break που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ισπανό αλλά η συνέχεια ήταν και πάλι ζόρικη!

Ο Ράφα προηγήθηκε με διπλό mini break στο 3-0 αλλά μερικά μεγάλα χτυπήματα του Λάγιοβιτς έφεραν την κατάσταση στο 5-5.

Ο Ναδάλ είχε το πρώτο σετ πόιντ στο σερβίς του στο 6-5 αλλά έκανε διπλό λάθος, δείγμα του μεγάλου άγχους στο οποίο είχε περιέλθει αλλά τελικά, στη δεύτερη του ευκαιρία, μετά από μια ώρα αγώνα και πολύ προσπάθεια, έκανε τελικά το υπερκρίσιμο 1-0 που έβαλε για τα καλά το νερό στο αυλάκι.

Όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, όταν ένα κλειστό πρώτο σετ καταλήγει στα χέρια ενός φαβορί, μετά έχει...κατηφόρα!

Ο Λάγιοβιτς ήταν αγνώριστος προς το χειρότερο στο δεύτερο σετ έχοντας μόνο εκλάμψεις σε αντίθεση με τον Ναδάλ που δεν θάμπωσε αλλά τουλάχιστον μείωσε κατα πολύ τα λάθη και κατάφερε να παίξει πιο επιθετικά.

Με διπλό break προηγήθηκε ο Ισπανός αλλά στο σερβίς του είχε προβλήματα και ο Σέρβος μείωσε σε 3-1 αλλά και αυτός με τη σειρά του δεν έπαιρνε έυκολους πόντους από τη γραμμή του σερβίς που είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη.

Ενα ακόμη break του Μαγιορκέζου έφερε και πάλι στα μέτρα του την κατάσταση κλείνοντας το σετ στο 6-2 πολύ πιο ξεκούραστα από το πρώτο.


tennis24.gr

Ολυμπιάδα Tennis Club
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply