breaking
Από το Blogger.
✦ ✦ Unlabelled ✦ Πώς ο Τζόκοβιτς παίζει στο καλύτερο επίπεδο ακόμα σε αυτή την ηλικία;

Share This

                                             

 Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τενίστες όλων των εποχών και συνεχίζει να είναι κυρίαρχη δύναμη στο άθλημα, ακόμη και τώρα στα 35 του. Σε μια εποχή που πολλοί παίκτες έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης, ο Τζόκοβιτς παρέμεινε στην κορυφή του παιχνιδιού του, κατακτώντας τίτλους Grand Slam και κυριαρχώντας στα κορτ.

 Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό της μακρόχρονης επιτυχίας του;

Γυμναστική: Ο Τζόκοβιτς ήταν πάντα γνωστός για την εξαιρετική του φυσική κατάσταση και εργάζεται σκληρά για να διατηρήσει το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης, ακόμη και όταν μεγαλώνει. Έχει ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό προπόνησης ενδυνάμωσης και ασκήσεων κίνησης που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ταχύτητα, την ευκινησία και την αντοχή του. Η σκληρή δουλειά του στο γυμναστήριο αποδίδει καρπούς, καθώς είναι σε θέση να παίζει μεγάλους αγώνες και να διατηρεί υψηλό επίπεδο έντασης σε όλη τη διάρκεια. Εδώ έχω να σημειώσω πως είναι λάτρης της γιόγκα καθώς έχει επανειλημμένα πως τον έχει βοηθήσει τα μέγιστα πνευματικά.


Τεχνικές δεξιότητες χτυπημάτων: Ο Τζόκοβιτς είχε πάντα ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, με δυνατό σερβίς, εξαιρετικά χτυπήματα εδάφους και την ικανότητα να χτυπά winners από όλα τα μέρη του γηπέδου. Έχει μια φυσική αίσθηση για το παιχνίδι και είναι σε θέση να κάνει προσαρμογές εν κινήσει, κάτι που του επιτρέπει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου του. Επιπλέον, έχει αναπτύξει υψηλού επιπέδου αντανακλαστικά ,που του επιτρέπουν να διαβάζει τον αντίπαλο και να  χτυπά winners ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.


Πνευματικότητα: Ο Τζόκοβιτς είναι γνωστός για την ψυχική του σκληρότητα, η οποία του επιτρέπει να παραμένει συγκεντρωμένος και συγκροτημένος ακόμα και στις πιο υψηλής πίεσης στιγμές. Έχει ισχυρή πίστη στον εαυτό του και τις ικανότητές του και δεν τα παρατάει ποτέ, ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως του αρέσει. Αυτό το ψυχικό σθένος τον βοήθησε να κερδίσει πολλά κλειστά ματς και να επιστρέψει από πίσω σε πολλά άλλα.


Συνεχής βελτίωση: Ο Τζόκοβιτς πάντα ψάχνει τρόπους για να βελτιώσει το παιχνίδι του και συνεργάζεται στενά με τον προπονητή του για να εντοπίσει τομείς που πρέπει να ενισχυθούν. Είναι πάντα πρόθυμος να δοκιμάσει νέα πράγματα και ποτέ δεν ικανοποιείται απλώς να διατηρεί το τρέχον επίπεδο παιχνιδιού του. Αυτή η προσπάθεια να βελτιώνεται συνεχώς τον βοήθησε να παραμείνει στην κορυφή του αθλήματος για τόσα πολλά χρόνια.


Συμπερασματικά, η μακρόχρονη επιτυχία του Novak Djokovic μπορούν να αποδοθούν στην εξαιρετική φυσική του κατάσταση, τις τεχνικές του ικανότητες, την ψυχική του σκληρότητα και τη συνεχή προσπάθειά του να βελτιώσει το παιχνίδι του. Δίνει το εξαιρετικό παράδειγμα για τους νεαρούς παίκτες, δείχνοντας ότι με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, είναι δυνατό να συνεχίσεις να παίζεις σε υψηλό επίπεδο, ακόμη και όσο μεγαλώνεις.

Copyright: Ιωάννης Αυγερινός

Ολυμπιάδα Tennis Club
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply