breaking
Από το Blogger.
✦ ✦ Unlabelled ✦ 30η σερί νίκη σε Grand Slam!

Share This

djokovic-wimbledon16-3_408.jpg

Παθαίνοντας ένα μικρό black out, λίγο πριν κλείσει το ματς, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να αποφύγει το 4ο σετ στην αναμέτρηση με τον Αντριάν Μαναρινό και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Wimbledon Championships. 


Δυνατός στην πίεση του Αντριάν Μαναρινό αποδείχθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη straight sets νίκη του στο Λονδίνο, συνεχίζοντας την υπεράσπιση του τίτλου του χωρίς απώλειες.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, κάτω απ'την ασφάλεια της οροφής του κεντρικού court, επικράτησε 6-4, 6-3, 7-6(5) του αριστερόχειρα Γάλλου σε ένα ματς που είχε τον απόλυτο έλεγχο μέχρι την ώρα που σέρβιρε στο 3ο σετ για τη νίκη.

Εκεί, στο 5-4 ο Μαναρινό σημείωσε το μοναδικό του break στο ματς, αποτρέποντας τον Σέρβο απ'το να σερβίρει για τη νίκη, όμως το μόνο που κατάφερε ο Γάλλος ήταν να πάρει μικρή παράταση αφού ο Τζόκοβιτς σφράγισε τη νίκη του στο tie break, μετά από 2 ώρες και 4 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 30η συνεχόμενη νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς σε Grand Slam τουρνουά, συνεχίζοντας το ασύλληπτο ρεκόρ του στις μεγάλες διοργανώσεις. Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ στην Open Era (απ'το 1968).

Η τελευταία ήττα του 29χρονου άσου ήταν στον περσινό τελικό του Roland Garros απ'τον Στάνισλας Βαβρίνκα.

Από ένα break πέτυχε στα δύο πρώτα σετ ο Τζόκοβιτς ο οποίος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα απ'τον Μαναρινό, παίρνοντας γρήγορα προβάδισμα με 2-0 σετ.

Στο καθοριστικό σετ, ο Σέρβος προηγήθηκε στα μέσα με break και έδειχνε έτοιμος να κλείσει το ματς, όμως ο Μαναρινό έκανε το break back την ύστατη στιγμή, ισοφαρίζοντας σε 5-5 game.

Τελικά, ο Νόλε βγήκε από τη δύσκολη θέση και με ένα πειθαρχημένο tie break, σφράγισε την πρόκριση στους "32" του θεσμού εκεί όπου θα περιμένει έναν εκ των Μπελούτσι-Κουέρι.

Με 23 winners ολοκλήρωσε το ματς ο Τζόκοβιτς έναντι 30 του Μαναρινό ο οποίος κατά διαστήματα έπαιξε ωραίο και επιθετικό τένις, δυσκολεύοντας τον καταξιωμένο αντίπαλό του.

Η βροχή που πέφτει από νωρίς την Τετάρτη στο Λονδίνο, υποχρέωσε τους δύο άνδρες να παίξουν με κλειστή την οροφή στο Center Court ενώ έχουν ήδη ακυρωθεί αρκετά παιχνίδια από το σημερινό πρόγραμμα, ένα εκ των οποίων η αναμέτρηση της Σάκκαρη με τη Βίνους Γουίλιαμς στο Court 1.

Νωρίτερα, ο Τόμας Μπέρντιχ ολοκλήρωσε τη δύσκολη νίκη του κόντρα στον Ιβαν Ντόντιγκ με τελικό σκορ 7-6, 5-7, 6-1, 7-6 στον αγώνα που είχε διακοπεί χθες λόγω της βροχής.


Τετάρτη 29/06: 2ος γύρος Wimbledon
1-Djokovic (Serbia) beat Mannarino (France) 6-4 6-3 7-6(5)           

Τετάρτη 29/06: 1ος γύρος Wimbledon
24-Zverev (Germany) beat Mathieu (France) 6-3 6-4 6-2        
Vesely (Czech Republic) beat Sijsling (Netherlands) 6-2 6-4 7-6(7)      
Albot (Moldova) beat Elias (Portugal) 3-6 6-2 7-5 6-4                 
19-Tomic (Australia) beat Verdasco (Spain) 4-6 6-3 6-3 3-6 6-4   
10-Berdych (Czech Republic) beat Dodig (Croatia) 7-6(5) 5-7 6-1 7-6(2)

tennis24.gr

Ολυμπιάδα Tennis Club
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply